Αφίσα

Χρήσιμα

Στοιχεία Συνεδρίου/Σεμιναρίου

  • Ημερομηνία : Από 18/12/2020 έως 19/12/2020

  • Τοποθεσία :

  • Πόλη : Αθήνα/Athens

Συμμετοχή με εργασία / Call for Papers

Οι συνεργάτες που επιθυμούν να συμμετέχουν με εργασία τους στο συνέδριο θα πρέπει να στείλουν την πρότασή τους μέχρι 10 Νοεμβρίου στο info@obrela.gr . Η πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει: 1. Τίτλο παρουσίασης, 2. Ονοματεπώνυμο/α, 3. Ίδρυμα-Φορέας Εργασίας (εάν υπάρχει), 4. Τηλέφωνο και email επικοινωνίας, 5 Περίληψη έως 250 λέξεις, 6. την ένδειξη: “για προφορική παρουσίαση” ή “για e-poster”

 

Μήνυμα Επιτροπής

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες
Με ικανοποίηση αλλά και αίσθημα ευθύνης σας προσκαλούμε στο 1ο Ετήσιο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Εγκέφαλος & Νους» που διεξάγεται στις 18 & 19 Δεκεμβρίου 2020 στην Αθήνα.
Η ανάγκη για περαιτέρω κατανόηση της λειτουργίας αλλά και των διαταραχών του εγκεφάλου απαιτεί όλο και περισσότερο τη συνεργασία επιστημόνων από τους χώρους της νευρολογίας, της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας, της βιολογίας, της φαρμακολογίας, της γενετικής και της νευροαπεικόνισης. Η ακριβέστερη κατανόηση όμως του τρόπου σκέψης, του λόγου, των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς του ανθρώπου, απαιτεί την οριοθέτηση των δυνατοτήτων και των στόχων της νευροεπιστήμης, με τη συμβολή της πλούσιας ενασχόλησης της φιλοσοφίας στα θέματα αυτά. Να σημειωθεί ότι ο νους, ως άρρηκτα συνδεδεμένο προϊόν του εγκεφάλου, αλλά και του σώματος, αποτελεί ήδη ένα σημαντικό αντικείμενο της Φιλοσοφίας της Επιστήμης.
Θεωρούμε ότι η φυσική συνύπαρξη καταξιωμένων Νευροεπιστημόνων και Φιλοσόφων στο Συνέδριο αυτό αντανακλά μια επιστημονική αναγκαιότητα ετών. Πιστεύουμε ότι η συνύπαρξη αυτή θα συνεισφέρει περαιτέρω στην κατανόηση της σχέσης εγκεφάλου και νου και θα δώσει τη δυνατότητα έμπνευσης για συνέχιση της σχετικής έρευνας από τους νεότερους επιστήμονες. Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμβάλετε με τη συνεργασία και τις προτάσεις σας, την ενεργό συμμετοχή και την εποικοδομητική αξιολόγησή σας στο πολυθεματικό αυτό πρόγραμμα εκπαίδευσης και στην επιτυχία του συνεδρίου.
Εκ μέρους της Οργανωτικής & Επιστημονικής Επιτροπής

Ορέστης Γιωτάκος, Ψυχίατρος, Πρόεδρος αμκε «ομπρέλα», Director, Dialogues in Clinical Neuroscience & Mental Health

Πάνος Θεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αντώνιος Χατζημωϋσής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ